X
تبلیغات
گل


گل

FLOWER


گل طاووسی
Cytisus ardoini
طبقه‌بندی علمی
فرمانرو:گیاهان
(طبقه‌بندی‌نشده):گیاهان گلدار
(طبقه‌بندی‌نشده):دولپه‌ای‌های نو
(طبقه‌بندی‌نشده):رزیدها
راسته:باقلاسانان
تیره:باقلائیان
زیرخانواده:Faboideae
تبار:Genisteae
سرده:Cytisus
Desf.


گل طاووسی یا سیتیسوس، گیاهی گلدار از خانواده حبوبات (باقلائیان) است. گل طاووسی گونه‌ای از گیاهان خانواده بقولات یا فابیاسه، راستۀ پروانه‌آساها یا پاپیلیوناسه است.

نیازها

نیاز به محل آفتابی و خاک معمولی با زهکشی خوب دارد، خشکی خاک را تحمل می‌کند. در آب و هوا و خاک نواحی ساحلی نیز خوب رشد می‌کند. این درختچۀ خزان‌دار، بومی نواحی مدیترانه و اسپانیا است. ساقه‌ها سبز رنگ، افراشته و کم‌برگ‌اند و گلهای زرد رنگ و معطر آن اواخر بهار شکوفا می‌شوند. حداکثر بلندی آن ۲ونیم متر است.

نوشته شده در دوشنبه 1392/08/06ساعت 19:13 توسط amirmohamad | |

ارغوان نام فارسی درختی است که در انگلیسی با نام Judas Tree آنرا می‌شناسند. ارغوان درختی است که جبرائیل در هیبت آن بر موسی نازل گردید.

نام علمی این گیاه cercis siliquastrum است و به یونانی به آن sixia می‌گویند. ارغوان درختی است از خانواده پروانه آسا و از مشخصات بارز آن این است که این درخت در اول بهار میروید و دارای گل‌های نیام که از مشخصه این تیره‌است می‌باشد و گل‌های آن زودتر از برگهای آن در میاید و دارای شاخه‌های متقابل می‌باشد. این نام در ایران به عنوان نام دختر نیز استفاده میشود. بلندی آن گاهی به ۱۲ متر هم می‌رسد، اما بیشتر به صورت درختچه‌است. ارغوان گیاه بومی سرزمین‌های جنوبی اروپا و جنوب غربی آسیاست و در ایران در ایلام، شاهرود، کرمان، مازندران، گیلان، همدان، لرستان و فارس به صورت خودرو می‌روید. این درخت را به عنوان گیاه زینتی می‌کارند. در شهرهای شمالی استان خوزستان مانند دزفول، شوشتر، مسجدسلیمان و هفت تپه نیز این گیاه به وفور یافت می‌شود اما زمان گلدهی آن اواسط زمستان است.

برگهای ارغوان به شکل قلب، بدون کرک و دارای کناره‌های صاف است. گلهای این درخت در اوایل بهار، در گروه های۳ تا۶ تایی، روی شاخه‌ها و حتی روی ساقه اصلی، پیش از رشد برگ‌ها پدید می‌آیند و چون عده آنها بسیار زیاد است، منظره زیبایی به درخت می‌دهد. مزه گل ارغوان ترش و نسبتاً مطبوع است. از این رو در بعضی از کشورها گل ارغوان را همراه سالاد می‌خورند یا در بعضی از غذاها می‌ریزند.

ارغوان در خاکهای آهکی پرقوت بهتررشد می‌کند و در برابر خشکی مقاوم است و به تابش مستقیم نور خورشید نیاز دارد. برای زیاد کردن این درخت، بذر آن را فروردین در هوای آزاد می‌کارند. این درخت را از راه پیوند و قلمه زدن نیز زیاد می‌کنند.ارغوان، درختی آشنا که مقاومتی بی‌نظیر دارد. این درخت هر جا که آب کم و خاک نامطلوب است سبز شده و محیط زیست ما راحیات بخشیده‌است.

امروزه مراکز حفاظت از منابع طبیعی آن را برای حاشیه شهرها و روستاها توصیه نموده و حتی بعضی از مراکز دولتی نهال ارغوان را تولید و به طور رایگان در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌دهند.

این درخت در خاک‌های گچی و آهکی راحت رشد می‌کند و گرمای تند آفتاب و خشکی خاک را به آسانی تحمل می‌نماید. سرزمین مادری‌اش مناطق شرق مدیترانه‌است و در کشور ما گسترش زیادی دارد.

اوایل «اردیبهشت»، ارغوان تماشایی‌ترین زمان خود را می‌گذراند. در این هنگام در حالی که شاخه‌ها هنوز بدون برگ هستند، گل‌های خوشه‌ای و صورتی‌رنگش به حالت آویخته ظاهر می‌شوند و سپس برگ‌های سبز و قلبی‌شکل، آن شاخه‌ها را زینت می‌بخشد.

وقتی عمر گل‌ها به پایان رسید، بذرها در داخل محفظه‌هایی به نام نیام قرار گرفته و تمام طول سال روی شاخه‌ها باقی می‌مانند.

شرایط مناسب برای کاشت ارغوان

ارغوان، مناسبِ باغچه‌های بزرگ یا حاشیه کنار پیاده‌روهاست. این درخت به نورِ فروانِ آفتاب احتیاج دارد. از کاشت آن در محل‌های کم‌نور خودداری کنید. از سویی دیگر به سرما حساس است و مناسب مناطق سردسیر نیست. در عوض در مناطق مرکزی کشور و در حاشیه کویر به آسانی می‌روید. راز سلامتی این گیاه در قابل نفوذبودنِ خاک است، هر قدر خاک زهکش بهتری داشته باشد ارغوان سالم‌تر می‌ماند.

این نکته نیز قابل یادآوری است که اگر در کنار دیوار غرس شود ممکن است ریشه‌های عمیقش به استحکام دیوارها آسیب برساند.

کاشت نهال

موقعی که درخت هنوز بدون گل و برگ و یا به اصطلاح در خواب زمستانه به سر می‌برد زمان مناسبی است که آن را به باغچه منتقل کنیم. حجم گودال باید مناسب با حجم ریشه باشد. قبل از انتقال نهال، ریشه‌های پوسیده آن را هرس کنید

نوشته شده در پنجشنبه 1392/01/15ساعت 18:2 توسط amirmohamad | |

حُسن یوسف در گروه گیاهان آپارتمانی برگ رنگی می‌باشد و داری ۱۵۰ گونه است. این گیاه بومی جاوا می‌باشد. ارتفاع آن به بیش از ۴۰ سانتی‌متر و گسترش آن نیز به بیش از ۲۵ سانتی‌متر می‌رسد. این گیاه گرچه دائمی است ولی هنگام فصول سرد اگر خارج از گلخانه یا آپارتمان نگهداری شود از بین خواهد رفت.

 

برگهای زیبای آن به رنگ‌های مخلوط قرمز، سفید، سبز، زرد و قهوه‌ای دیده می‌شوند.گل‌ها در این گیاه کوچک و آبی‌رنگ می‌باشند. این گونه دارای واریته‌های بسیاری است که هر کدام دارای برگ‌هایی به رنگ‌ها یا مخلوطی از رنگ‌های مختلف می‌باشد.

حُسن یوسف در گروه گیاهان آپارتمانی برگ رنگی می‌باشد و داری ۱۵۰ گونه است. این گیاه بومی جاوا می‌باشد. ارتفاع آن به بیش از ۴۰ سانتی‌متر و گسترش آن نیز به بیش از ۲۵ سانتی‌متر می‌رسد. این گیاه گرچه دائمی است ولی هنگام فصول سرد اگر خارج از گلخانه یا آپارتمان نگهداری شود از بین خواهد رفت.

 

برگهای زیبای آن به رنگ‌های مخلوط قرمز، سفید، سبز، زرد و قهوه‌ای دیده می‌شوند.گل‌ها در این گیاه کوچک و آبی‌رنگ می‌باشند. این گونه دارای واریته‌های بسیاری است که هر کدام دارای برگ‌هایی به رنگ‌ها یا مخلوطی از رنگ‌های مختلف می‌باشد.

نوشته شده در شنبه 1392/01/03ساعت 19:33 توسط amirmohamad | |

پامچال، که با نام گل نوروز هم در ایران شناخته می‌شود، از گیاهان علفی و ماندنی تیره پامچالیان (Primulaceae) است که بیشتر گونه‌های آن توسط بشر با انجام عمل لقاح به وجود آمده‌اند. دمای معمولی اتاق را یعنی دمای متوسط در حد 20 درجه سانتی گراد را دوست دارد. ارتفاع گیاه بین 25 تا 60 سانتی متر متفاوت است و باید در فواصلی بین 30 تا 50 سانتی متر کاشته شوند. محل آفتابی و سایه آفتاب را دوست دارد و خاک آن باید غنی و زه‌کشی شده باشد. مدت گل دهی پامچال تقریباً در تمام مدت سال می‌باشد. اگر چه تمامی گونه‌های پامچال از طریق تقسیم پاجوش‌ها و انتقال آنها به محل جدید می‌توان تکثیر نمود با این حال گلکاران علاقه دارند آنها را توسط بذر تکثیر نمایند. شاید علت آن به دست آوردن گونه‌های جدیدی از گیاه باشد. به هر حال برای تکثیر گیاه از طریق بذر باید از اواخر فروردین اقدام نمود و پس از بزرگ شدن بوته‌ها، آنها را به صورت نهال در محل مناسب نشا کرد. برای گل دهی آن در فصل زمستان، باید درفصل پائیز بوته‌های آن را با ارتفاعی در حدود بیست و پنج سانتی متر به گلدان منتقل نمود و در گلخانه نگهداری نمود. خاک نرم حاوی خاکبرگ و شن برای آن کفایت می‌کند ولی کود باید دو هفته‌ای یک بار داده شود.
نوشته شده در شنبه 1392/01/03ساعت 19:27 توسط amirmohamad | |

گل همیشه بهار (نام علمی: Calendula officinalis یا Calendula persica) یک گونه گل است. همیشه‌بهار گیاهی از تیره مرکبان، علفی و پایا است. ساقه هوایی افراشته منشعب و دارای پرزهای غده‌ای گل آن زردرنگ می‌باشد.

همیشه‌بهار در ایران از جمله در بلندی‌های بالای ۲۵۰۰ متر در استان کهگیلویه و بویراحمد می‌روید.

گیاهی علفی، یکساله دارای ساقه ای به طول ۲۰ تا ۵۰ سانتی متر است ، برگهایی ساده بیضوی ، دراز ،پوشیده از کرک ، با کناره های موجدار و به رنگ سبز، مایل به قهوه ای روشن دارد، روی ساقه منشعب آن کاپیتولهای درشت و زیبا ظاهر می گردد که به تناسب گرما و رطوبت محیط زندگی ، به طور منظم صبح ها در فاصله ساعت ۹ تا ۱۰ شکفته و سپس در بعد از ظهرها بین ساعات ۴ تا ۵ جمع می گردد. کاپیتولهای آن دارای دو نوع گل یکی لوله ای و دیگر زبانه ای به رنگ زرد مایل به نارنجی و واقع در حاشیه نهنج است.میوه فندقه و قهوه ای رنگ و سطح آن نا صاف می باشد.

خواص دارویی: ضد نفخ معده و روده، تحریک کننده کار کلیه ها، افزایش دهنده جریان خون و فعالیتهای قلبی می‌باشد.

خواص آرایشی :به عنوان رنگ موی طبیعی استفاده می‌شود. پودر گلبرگهای این گل را به شامپو یا نرم کنند اضافه کنید. مصرف مداوم از آن رنگ مو را روشن می‌کند.

نوشته شده در شنبه 1392/01/03ساعت 19:24 توسط amirmohamad | |

گل جعفری (به انگلیسی: Tagetes)‏ گیاهی یکساله یا چند ساله‌است، این گل دارای ۵۶ گونه و از خانوادهٔ گل آفتابگردان بوده و بومی امریکای شمالی و جنوبی است. گل جعفری محل‌های گرم و آفتابی را دوست داشته و بذر آن‌ها را از نیمه اسفند تا آخر فرودین در خزانه کاشته می‌شود.

گونه‌هایی از آن که در باغ‌ها و باغچه‌ها کاشته می‌شوند شامل:

  1. جعفری افریقایی (به انگلیسی: Tagetes erecta)‏ تا ۴ پا رشد کرده و گل‌های بزرگ به رنگ نارنجی یا زرد دارد.
  2. قرنفل هند (به انگلیسی: Tagetes patula)‏ تا دو پا رشد کرده و دارای گل‌های زرد مایل به قهوه‌ای تا قرمز دارد.
  3. ترخون زمستانی (به انگلیسی: Tagetes lucida)‏ تا دو پا رشد کرده، ساقه‌های بلند بی شاخ و برگ داشته و دارای گلهای زرد طلایی کوچکی می‌باشد.
نوشته شده در شنبه 1392/01/03ساعت 19:17 توسط amirmohamad | |

گل میخک (به انگلیسی: Carnation)‏ این گل در ابتدا توسط گیاه شناس یونانی تئوفرستوس (Theopharastus)، دیانتوس (Dianthus) نامیده شد که گل بومی منطقه خاور نزدیک است.
برخی از محققین بر این باورند که نام میخک از کلمه تاجگذاری یا تاج خورشید گرفته شده‌است زیرا این گل یکی از گل‌هایی بود که در مراسم تاجگذاری پادشاهان یونان استفاده می‌شد. این گل امروزه بیشتر نشانه عشق، افتخار، برتری و جذابیت می‌باشد. میخک قرمز کم رنگ، نشانگر تحسین و میخک قرمز پر رنگ نشانگر عشق و احساسات بسیار عمیق است.

خواص داروئی:

میخک یعنی خشک شده غنچه درخت میخک از دو هزار سال پیش بعوان ادویه بکار می رفته‌است. میخک از نظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشک است و دارای خواص بسیاری است.

۱)برای رفع دندان درد و گوش درد یک قطرع از اسانس میخک و یا روغن آنرا روی دندان بمالید و یا در گوش بچکانید.

۲)میخک تقویت کننده مغز می‌باشد و کسانیکه حافظه ضعیف دارند باید از دم کرده میخک استفاده کنند.

۳)میخک از سرطان جلوگیری کرده و حتی درمان کننده سرطان می‌باشد.

۴)برای رفع سردرد مفید است

۵)در برطرف کردن فلج و لقوه موثر است

۶)ضعف اعصاب را درمان می‌کند

۷)برای رفع تنگی نفس مفید است

۸)کسانیکه بمتلا به بیماری سوواس هستند برای درمان آن باید میخک بخورند

۹)مقوی معده و جهاز هاضمه‌است

۱۰)کبد و کلیه را تقویت می‌کند

۱۱)سکسکه را برطرف می‌کند

۱۲)برای تقویت نیروی جنسی سرد مزاجان مفید است بدین منظور باید ۲ گرم از پودر میخک را با شیر مخلوط کرده و هر روز بمدت یک هفته از آن استفاده کرد

۱۳)کسانیکه قطره قطره ادرار می‌کنند برای درمان آن باید چای میخک بنوشند

۱۴)میخک اشتهاآرو است

۱۵)بدن را تقویت می‌کند

۱۶)برای ترمیم قرنیه چشم و برطرف کردن لکه در چشم، می‌توان چند قطره از محلول آبی میخک در چشم بچکانید.

۱۷)میخک تب بر است

۱۸)میخک کرم کش است و داروهای کرم کش دارای میخک می‌باشند

۱۹)برای گردش خون و قلب مفید است

۲۰)اسهال و دل درد را تقویت می‌کند

۲۱)برای درمان کمردرد، چای میخک و یا دو قطره اسانس میخک را با آب گرم و یا چائی مخلوط کرده و بنوشید.

۲۲)نوشیدن یک فنجان چای میخک بعد از غذا گاز و درد معده را از بین می‌برد

۲۳)استفاده از میخک گرفتگی عضله را از بین می‌برد.

۲۴)عصاره این گیاه بهترین درمان برای آفت های دهانی می باشد.

گل میخک (به انگلیسی: Carnation)‏ این گل در ابتدا توسط گیاه شناس یونانی تئوفرستوس (Theopharastus)، دیانتوس (Dianthus) نامیده شد که گل بومی منطقه خاور نزدیک است.
برخی از محققین بر این باورند که نام میخک از کلمه تاجگذاری یا تاج خورشید گرفته شده‌است زیرا این گل یکی از گل‌هایی بود که در مراسم تاجگذاری پادشاهان یونان استفاده می‌شد. این گل امروزه بیشتر نشانه عشق، افتخار، برتری و جذابیت می‌باشد. میخک قرمز کم رنگ، نشانگر تحسین و میخک قرمز پر رنگ نشانگر عشق و احساسات بسیار عمیق است.

خواص داروئی:

میخک یعنی خشک شده غنچه درخت میخک از دو هزار سال پیش بعوان ادویه بکار می رفته‌است. میخک از نظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشک است و دارای خواص بسیاری است.

۱)برای رفع دندان درد و گوش درد یک قطرع از اسانس میخک و یا روغن آنرا روی دندان بمالید و یا در گوش بچکانید.

۲)میخک تقویت کننده مغز می‌باشد و کسانیکه حافظه ضعیف دارند باید از دم کرده میخک استفاده کنند.

۳)میخک از سرطان جلوگیری کرده و حتی درمان کننده سرطان می‌باشد.

۴)برای رفع سردرد مفید است

۵)در برطرف کردن فلج و لقوه موثر است

۶)ضعف اعصاب را درمان می‌کند

۷)برای رفع تنگی نفس مفید است

۸)کسانیکه بمتلا به بیماری سوواس هستند برای درمان آن باید میخک بخورند

۹)مقوی معده و جهاز هاضمه‌است

۱۰)کبد و کلیه را تقویت می‌کند

۱۱)سکسکه را برطرف می‌کند

۱۲)برای تقویت نیروی جنسی سرد مزاجان مفید است بدین منظور باید ۲ گرم از پودر میخک را با شیر مخلوط کرده و هر روز بمدت یک هفته از آن استفاده کرد

۱۳)کسانیکه قطره قطره ادرار می‌کنند برای درمان آن باید چای میخک بنوشند

۱۴)میخک اشتهاآرو است

۱۵)بدن را تقویت می‌کند

۱۶)برای ترمیم قرنیه چشم و برطرف کردن لکه در چشم، می‌توان چند قطره از محلول آبی میخک در چشم بچکانید.

۱۷)میخک تب بر است

۱۸)میخک کرم کش است و داروهای کرم کش دارای میخک می‌باشند

۱۹)برای گردش خون و قلب مفید است

۲۰)اسهال و دل درد را تقویت می‌کند

۲۱)برای درمان کمردرد، چای میخک و یا دو قطره اسانس میخک را با آب گرم و یا چائی مخلوط کرده و بنوشید.

۲۲)نوشیدن یک فنجان چای میخک بعد از غذا گاز و درد معده را از بین می‌برد

۲۳)استفاده از میخک گرفتگی عضله را از بین می‌برد.

۲۴)عصاره این گیاه بهترین درمان برای آفت های دهانی می باشد.

نوشته شده در شنبه 1392/01/03ساعت 19:14 توسط amirmohamad | |

پیچ ساعتی گل آبی رنگ یا پاسی فلورا یا گل ساعتی مرسوم (نام علمی: 'Passiflora caerulea') گیاهی زینتی بالارونده چند ساله یا دائمی است. که بیشتر در آمریکای جنوبی و کشورهای آرژانتین، پاراگوئه، اروگوئه و برزیل یافت می‌شود. این گیاه اگر چه اغلب در زمستان ها می‌خشکد یا از بین می‌روددر سال بعد قوی‌تر از سال قبل مجدداً رشد و نمو می‌کند. گل های زیبا و بزرگ آن معطر بوده و دارای کاسبرگ و گلبرگ های بزرگ به رنگ سفید، صورتی و میخکی است که گل آذین یا سنبله ای با رشته‌های رنگین آبی یا سایه دار شده‌ای با رنگ‌های سفید و ارغوانی در قسمت مرکز هر گل آن وجود دارد. برگ‌های آن شبیه برگ نخل هستند و بصورت نیمه سبز بوده و بر روی ساقه‌های مربع یا چهارگوش سبز، ظاهر می‌شوند که آن‌ها نیز به وسیلهٔ رشته‌های چسبنده یا زائده های سبز و لاغر پیچنده و بالا رونده ای، نگهداری یا حمایت می شوند. ازدیاد و تکثیر گیاه زینتی و روندهٔ گل ساعتی از طریق کاشت قلمه‌های چوب نرم یا نیمه رسیده و برگرفته شده در تابستان یا از راه کاشت بذر آن انجام می‌شود.
نوشته شده در شنبه 1392/01/03ساعت 19:0 توسط amirmohamad | |

جنس لادن در حدود ۵۰ گونه گیاه علفی یک ساله یا چند ساله دارد که بومی آمریکای جنوبی از مکزیک تا شیلی هستند و برخی از این گونه‌ها به عنوان گیاه زینتی کاشته می شوند. در این بین لادن غده دار که بومی پرو است طرفداران بیشتری یافته است.لادن گیاهی است بوته ای، یک ساله، سریع الرشد با ساقه‌های بالا رونده که ارتفاع آنها به چند متر نیز می رسد. دارای برگ‌های مدور، درشت، سپرمانند به رنگ سبز متمایل به آبی که مصرف خوراکی داشته و می توان آنها را در سالاد سبزیجات به کار برد. بیشتر بخش‌های این گیاه به ویژه برگ هایش طعم شاهی می دهد از این رو به آن شاهی هندی هم می گویند. گل‌ها مهمیزدار، شیپورمانند به رنگ زرد و نارنجی از اوایل تابستان تا اوایل پاییز پدیدار می شوند.مکان آفتابی، خاک به خوبی زهکشی شده و غنی از مواد آلی را می پسندد. نسبت به سرما نسبتاً مقاوم است. در صورت مشاهده شته باید گیاه را فوراً با آب شست و شو داد. تکثیر آن از طریق کاشت بذر در اواخر اسفند و قلمه زدن در اواخر تابستان امکان پذیر است. بدین ترتیب که از روی بوته‌های مادر قلمه هایی انتخاب کرده و در مخلوطی از خاک برگ و ماسه می کارند و پس از ریشه دار شدن گلدانش را عوض می کنند.

نوشته شده در شنبه 1392/01/03ساعت 18:56 توسط amirmohamad | |

پونه (انگلیسی Pennyroyal) از گیاهان خانواده نعناعیان و نام‌های دیگر آن نعناع آمریکائی، گیاه پشه و سبزی پودینگ است.گیاهی است از سرده نعناع و تیره لب گلی‌ها و له شده برگ‌های آن عطر نعناع دارد. مصارف شناخته شده آن در آشپزی و شیرینی پزی و در طب سنتی بعنوان آرامبخش و مسکن و نیز در سقط جنین بکار می‌رود. اسانس آن در صنعت عطر سازی کاربرد دارد و دارای ماده سمی پولِگون∗ است.کاربرد در آشپزی و پزشکی
در یونان باستان و در روم قدیم کاربرد داشته و یونانیان برای معطر کردن شراب از آن استفاده می‌کردند. در کتاب آشپزی رومیان (اِپیسوس)∗ این گیاه را به همراه پونه کوهی و انجدان رومی و گشنیز در بسیاری از دستورهای غذائی بکار می‌بردند. امروزه مصرف کمی در آشپزی دارد. هرچند روغن پونه بسیارسمی است، اما مصرف این گیاه بصورت تازه وخشک متداول است. مهاجرین اولیه در آمریکا از پودر خشک شده آن برای دفع حشرات استفاده می‌کردند. در تاریخچه انجمن سلطنتی لندن خاطرنشان شده‌است که این انجمن استفاده از پونه را برای کشتن مار زنگی پیشنهاد داده‌است. مصرف داروئی آن بیشتر برای خاصیت آرامبخشی و رفع سوءهاضمه و روان کننده عادت ماهانه، و گاهی برای تسریع سقط جنین بوده‌است. همچنین کاهش نفخ معده را نیز، از خواص آن ذکر می‌کنند. دم کرده برگ و گل آن در دل‌درد∗ و آنفلوآنزا موثر است.
نوشته شده در یکشنبه 1391/11/15ساعت 22:40 توسط amirmohamad | |



قالب جدید وبلاگ پیچك دات نت